fbpx

GP ReCyko Pro vinner Red Dot för bästa produktdesign

En internationell expertpanel har utnämnt GP ReCyko Pro-serien, med laddare och laddningsstation, till vinnare av bästa produktdesign i Red Dot Award 2021.

”ReCyko Pro Charger och tillhörande laddningsstationer är utvecklade med den senaste och mest avancerade tekniken vi har i våra batteriprodukter. Vi har tagit fram en branschunik, vertikal laddningsdesign som även har nyttiga funktioner som tar hand om batteriet på bästa sätt, säger Hamid Berkadi, Head of Product Planning och Design, på GP Batteries”

GP ReCyko Pro-serien lanserades 2020 och består av en batteriladdare med plats för fyra batterier samt en laddningsstation som kan docka två laddare med sammanlagt åtta batterier. Pro-serien är skräddarsydd för att nå yrkespersoner, proffsfotografer och andra entusiaster som har ett behov av starka och hållbara batterier.

Med sin utmärkande vertikala design tar laddningsstationen minimalt med utrymme och kan därför integreras väl i hemmet, studion eller på kontoret. Själva batteriladdaren är smidig att ta med sig ”on the go” och fulladdar två batterier på endast en dryg timme.

”Att ReCyko Pro vinner Red Dot Award är fantastiskt kul och visar att vår innovativa utveckling av batteriladdare och uppladdningsbara batterier gällande design och avancerad teknik ligger i framkant vilket är unikt för branschen. Den vertikala laddningen erbjuder laddning av åtta batterier samtidigt och tar endast upp samma yta som en laddare för fyra batterier, alltså dubbel laddning på samma yta. Tack vare laddarens smarta design kan användarna bära med sig sina batterier då de förvaras i ett praktiskt hölje”, säger Thomas Magnusson, produktchef på GP.

GP ReCyko Pro slog ut många namnstarka konkurrenter på vägen och utmärkte sig med sina egenskaper som design, ergonomi och långa livslängd.

”Vinnaren av Red Dot Award för bästa produktdesign 2021, var särskilt imponerande i år. Designen av produkterna är fantastisk, både när det kommer till utseende och funktionalitet. Med tanke på den hårda konkurrensen i årets upplaga krävdes det något speciellt för att övertyga juryn”, säger Peter Zec, grundare och vd på Red Dot.

Lär mer om ReCyko Pro här.