Engångsbatterier

 

Den allra vanligaste batteritypen

Det finns flera olika typer av engångsbatterier på marknaden idag; alkaliska batterier, brunstensbatterier och litiumbatterier m.fl. Alkaliska batterier är den typ som det säljs mest utav, ca 100 miljoner celler i Sverige per år. Vanligaste användningsområdena är i t.ex. klockor, ficklampor, leksaker och kameror eller andra prylar där man vill ha längre driftstid. Till skillnad från ett uppladdningsbart batteri kan ett engångsbatteri endast användas en gång.

Viktigt att tänka på när man väljer batteri är att olika enheter har olika energibehov. För att du ska få ut bästa möjliga av din produkt erbjuder vi idag tre olika typer av alkaliska batterier, GP Ultra Plus, GP Ultra och GP Super.

 

GP Lithium är en serie väldigt kraftiga litiumbatterier som passar utmärkt för professionella och energikrävande applikationer.

 Batteriboet GP Batteries

Återvinn batterierna med stil

Vi på GP Batteries är en av världens största producenter av batterier. Vårt mål är såklart att enbart producera laddningsbart men så länge vi fortfarande säljer engångsbatterier vill vi ju se till att så många som möjligt av alla batterier återvinns och inte hamnar i soporna.

Batteriboet är ett sätt för oss att hjälpa våra kunder att underlätta insamlandet av förbrukade batterier.


Beställ ett du med

Svanmarkt GP Ultra Plus

Välj miljömärkta batterier!

"Svanenmärkta engångsbatterier har en lång utprovad livstid och uppfyller de hårdaste kraven på innehåll av farliga metaller. Med Svanenmärkta engångsbatterier minskar man därmed mängden miljöfarligt avfall."


GP Ultra Plus är det kraftfullaste batteriet vi skapat, det är dessutom Svanenmärkt.

Läs mer

Batterier - FAQ

Ska batterier förvaras i kylskåpet?

Visst kan du det om du vill, men det finns ofta bättre saker att förvara i sitt kylskåp, t.ex. mat. Batteriet klarar sig utmärkt även utanför kylskåpet.

Har du fler frågor kring batterier? I vår FAQ svarar vi på alla vanliga frågor vi får som rör både batterier och belysning. 
 

Läs mer