Ljuskällor

 

Belysning betyder mycket mer än du tror

Precis som med allt annat i ditt hem berättar belysningen någonting om vem du är. En läslampa vid fåtöljen vittnar om hur du brukar koppla av med en bok eller tidning, ett välbelyst kök om ditt intresse för matlagning och lampan på uppfarten att du värnar om din familjs säkerhet.

Bra belysning är viktigt. Ny teknik och forskningsframsteg inom ljus och dess påverkan på människan har ökat medvetenheten kring vad som är bra ljus, och att ljuset behöver anpassas efter person och ändamål. Starkt ljus, hög watt och lumen är inte längre definitionen av bra belysning - som med mycket annat är det kvalitet framför kvantitet som gäller.

Gör hemmet till ditt med rätt belysning. I utvecklingen av våra lampor fokuserar vi på tre aspekter; de ska vara smarta och enkla att förstå och använda, ha lång hållbarhet och framförallt skönt ljus. Målet är att ge människor rätt förutsättningar för att skapa ett hem att älska i många år framöver.
Hur väljer jag rätt lampa?

Vi erbjuder två olika LED-tekniker på vanliga ljuskällor. Standard LED (den vanligaste typen idag) och Filament LED.


Vårt standardsortiment erbjuder ljus av hög kvalitet och lång livslängd. I den här typen av lampa monteras lysdioder på en platta vilket gör att ljuset får en begränsad och riktad ljusspridning. Perfekt som funktionsbelysning i stängda armaturer och spotar. Lamporna ger ett varmvitt behagligt ljus som vi är vana vid.

Filamentlampor tillverkas med innovativ LED-teknik, men är i själva verket en omtolkning av det förflutna. Filamenttekniken kan beskrivas som retro, vintage eller deco då lysdioder monteras på en metallsträng för att efterlikna glödlampan. Med sin form, ljusflöde, flexibilitet och ljusspridning på 360° är filamentlampan helt jämförbar med den traditionella glödlampan. Filamentlampor används bäst på platser där stämningen spelar roll och i öppna armaturer där de karaktäristiska ljustrådarna blir synliga.

 

Lär dig begreppen så blir valet enklare i butik:Watt (W): Anger energiförbrukningen. Däremot anger den inte hur mycket ljus en lampa avger och ska därför inte användas för att jämföra ljusstyrkor.


Lumen (lm): Anger hur mycket ljus en rundstrålande lampa avger. Ju högre lumental, desto mer ljus.

Färgtemperatur: Ljusets färgton mäts i Kelvin. Hög färgtemperatur svarar mot blåaktiga färgtoner medan låg färgtemperatur motsvarar rödaktiga färgtoner. En glödlampa motsvarar 2700 K, och är den standard som oftast används i Norden.


Candela (Cd): Anger ljusflödet i en bestämd riktning och används på reflektormodeller.

2 artiklar

per sida

2 artiklar

per sida