fbpx

Kraftfulla engångsbatterier

Det finns flera olika typer av engångsbatterier på marknaden idag; alkaliska batterier, brunstensbatterier och litiumbatterier m.fl. Alkaliska batterier är den typ som det säljs mest utav, ca 100 miljoner i Sverige per år. Vanligaste användningsområdena är i t.ex. klockor, ficklampor, leksaker och kameror eller andra prylar där man vill ha längre driftstid. Till skillnad från ett uppladdningsbart batteri kan ett engångsbatteri endast användas en gång. 

gp ultra plus

GP Ultra Plus

Efter många år i batteribranschen har vi lärt oss att kraftfullare håller längre och att längre hållbarhet ger oss mer tid till det vi tycker om att göra. 

GP Ultra Plus är utvecklat med detta i åtanke. Det är det kraftfullaste alkaliska batteriet vi någonsin skapat. Det är dessutom miljömärkt med Svanen.

GP Lithium

Fördelarna med litiumbatterier är många. De har hög energitäthet, låg vikt, lång livslängd och håller hög prestanda i låga temperaturer ner till -20°C. Litiumbatterier används med fördel för strömkrävande enheter och är vanligt i fotoutrustning. 9V-litiumbatterier är vanliga i brandvarnare, vilket ger längre livslängd jämfört med ett alkaliskt batteri.

Litiumbatterier är miljöanpassade och helt fria från tillsatser av tungmetallerna kadmium, bly och kvicksilver. 

gp lithium
miljömärkta engångsbatterier

Miljömärkta engångsbatterier

Ska du köpa engångsbatterier, så köp miljömärkta.

Svanenmärkta engångsbatterier har en lång utprovad livstid och uppfyller de hårdaste kraven på innehåll av farliga metaller. Med Svanenmärkta engångsbatterier minskar man därmed mängden miljöfarligt avfall.

Ska batterier förvaras i kylskåpet?

Visst kan du det om du vill, men det finns ofta bättre saker att förvara i sitt kylskåp, t.ex. mat. Batteriet klarar sig utmärkt även utanför kylskåpet.

Har du fler frågor om batterier? I vår FAQ svarar vi på de vanligaste frågorna. 

Ska batterier förvaras i kylskåpet?

Återvinn dina batterier med stil

Vårt mål är såklart att enbart producera laddningsbart men så länge vi fortfarande säljer engångsbatterier vill vi ju se till att så många som möjligt av alla batterier återvinns och inte hamnar i soporna.

Batteriboet är ett sätt för oss att hjälpa våra kunder att underlätta insamlandet av förbrukade batterier.