fbpx

Join the recharging revolution

Vill du spara tid, pengar – och värna om miljön? Följ då med på GP:s förändringsresa som tar dig från engångsbatterier till laddningsbara. Det nya ReCyko-konceptet garanterar starka och hållbara produkter som dessutom lämnar minsta möjliga klimatavtryck efter sig. Tillsammans tar vi strid för en grönare framtid och en enklare vardag med GP ReCyko.

Länge leve den laddningsbara revolutionen. 

Allt var inte bättre förr

90-talet hade sina ljusglimtar som Buffalo-skor, Date-parfymen och hockeybilder. Laddningsbara batterier blev dock aldrig någon riktig hit. Men mycket har hänt sedan dess. Hållbarheten har ökat, materialet är miljövänligare och designen är snyggare. Dessutom sparar du en hel del pengar i det långa loppet med att gå över till laddningsbara batterier.

Så gör din plånbok, miljön och dig själv en tjänst och gå med i GP:s laddningsbara revolution.

Tre olika batterier att välja emellan

Dina gröna vardagshjältar

Batterierna som står för ett mångsidigt och vardagligt bruk. Med sin höga prestanda och hållbarhet är dessa en stapelvara för alla hem. 

Från ett proffs till ett annat

I verkstaden, på bygget eller i skolan. En krävande arbetsplats kräver ett proffsigt och tåligt batteri, perfekt för yrkesmässig användning.

Låt blixten tala

Ett special framtaget batteri för dig som inte vill missa ett endaste ögonblick bakom kameran. Blixtsnabb fotografering för den perfekta bilden. 

Batteriladdare och laddstationer

Ett helt nytt sätt att ladda på

Slipp urladdade batterier och gissningslekar. GP ReCyko:s batteriladdare och laddstationer ger dig full kontroll över dina batteriers kapacitet och välmående. 

The worlds fastest charger

10 minutes is all you need

På bara 10 minuter är batterierna redo att användas i alla dina prylar.

Mer om GP ReCyko

Därför borde du ladda!

Varje år samlas det in mer än 10 000 ton batterier i Sverige. (Baserat på 2015s siffra från sopor.nu) Med laddningsbara batterier minskar du din batterikonsumtion, sparar pengar och minskar miljöpåverkan. Redan när du laddat upp ett uppladdningsbart batteri fyra gånger ger det klimatvinster jämfört med att använda fyra alkaliska engångsbatterier med motsvarande energimängd.

Bra att veta om GP ReCyko

Vanliga myter om laddningsbara batterier

Ladda aldrig andra typer av batterier i laddaren (ex. alkaline, brunsten eller litium) än de som anges i manualen, då detta kan vara direkt skadligt för både enheten och användaren.
Hur du bör ladda batterierna i en batteriladdare beror på antal laddkanaler. Om en laddare har 4 batterifack men bara 2 laddkanaler betyder det att du ska ladda batterierna i par för att sluta kretsen. De flesta premiumladdare har individuella laddkanaler, ex. 4 batterifack och 4 laddkanaler, det betyder att du kan ladda ett batteri i taget.
Lika bra som engångsbatterier fungerar laddningsbara batterier i barnens leksaker. Dessutom kan du återanvända de hundratals gånger.

Bra tips som underlättar laddningen i din vardag

Våra mer avancerade laddare kan ladda batterierna individuellt medan våra enklaste modeller laddar batterierna två åt gången. De flesta prylar du använder kommer behöva två batterier eller fler vilket gör att vi rekommenderar att du alltid laddar batterierna två å två.

Om du inte använder batterier under en längre tid, rekommenderar vi att du laddar batterierna en gång emellan för att bibehålla batteriets optimala skick.​​
Om du inte använder en enhet på länge är det lämpligt att ta ut batteriet. Detta för att förhindra att batteriet laddas ur för mycket.​​