Återvinn med stil


 

 

Tack för att du återvinner dina batterier!

Batteriboet är en lite snyggare och väldigt praktisk box för uttjänta batterier. Det är också huvudrollsinnehavaren i en kampanj för att få Sveriges hushåll att återvinna sina gamla batterier.

Du får ett batteribo när du köper batterier eller produkter som går på batterier hos Teknikmagasinet. Men du kan också beställa ett helt gratis på batteriboet.se.

 

 

 

Målet är 75% av alla batterier

Ett av målen med Batteriboet är att minska sopberget. Naturvårdsverket har som mål att samla in 75 procent av alla batterier och vi ser det som en självklarhet att vara en del av det målet. I förlängningen hoppas vi såklart att fler ska börja använda uppladdningsbara batterier. Det är det huvudsakliga målet.

 

Oj oj boxen är full! Vad gör jag?

Töm boxen och ta batterierna till återvinning. Nästan alla återvinningsstationer har idag plats för dina gamla batterier – det finns 10 000 batteriholkar utplacerade i Sverige. Sen är det bara att börja samla igen. Skulle boxen bli sliten eller gå sönder kan du beställa en ny, helt gratis, på batteriboet.se Lämna sen även den gamla boxen till återvinning!

 

 


 

 

Kan god design bryta dåliga vanor? Se filmen om Batteriboet här.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Batteriboet vinner Publishingpriset för bästa informationssajt 2017

På uppdrag av GP Batteries skapade Welcom Batteriboets fina hemsida. Med motiveringen: "För en effektiv sajt med bra bilder och fin typografi – kaxigt och roligt." kammade sajten hem Publishingpriset för bästa informationssajt i kategorin Individ.

 

Läs mer om Publishingpriset här

 

 

 

Beställ Batteriboet till dig själv eller en slängare

Även om du själv återvinner dina batterier så har du säkert många i din närhet som slänger batterierna i soporna. På batteriboet.se kan du välja att skicka ett Batteribo till en slängare. Om vi alla hjälps åt kan vi samla in alla batterier som ligger där ute i landet. Beställ Batteriboet till dig själv eller en slängare, de är helt gratis!

 

Beställ nu

 


 

 

3 saker som bidrar till hållbar batterikonsumtion

Batterier finns överallt omkring oss och används till mycket, men det finns saker du kan göra för att bidra till att minska batteriernas belastning på miljön. Genom att välja miljömärkta batterier, laddningsbara alternativ och återvinna de batterier du förbrukar har du kommit långt.

 

Batteripoesi

Välj laddningsbara batterier

Hade vi i Sverige valt att bara köpa uppladdningsbara batterier och laddat upp dem hundra gånger hade vi minskat utsläppen med 6700 ton koldioxidekvivalenter. Det är en ansenlig mängd som motsvarar utsläppen från 925 bilresor jorden runt.

Läs merKolla efter Svanenmärkning

"Svanenmärkta engångsbatterier har en lång utprovad livstid och uppfyller de hårdaste kraven på innehåll av farliga metaller. Med Svanenmärkta engångsbatterier minskar man därmed mängden miljöfarligt avfall." GP Ultra Plus är det kraftfullaste batteriet vi skapat, det är dessutom Svanenmärkt.

Läs mer

Batteripoesi

Återvinn batterierna

Alla batterier ska återvinnas. Det gör du smidigast på närmsta återvinningsplats, i någon av stadens batteriholkar eller i butiker som säljer batterier. Samla dina förbrukade batterier i Batteriboet tills det är dags att återvinna.

Beställ nu