Bli en laddare


Laddningsbara batterier

Alltid laddade prylar

Strömlös teknik ska inte hindra dig från att göra det du tycker om. Under parollen "Bli en laddare" sätter vi fokus på hur mycket enklare livet blir när du laddar. Laddningsbara produkter från GP Batteries möjliggör ett liv utan kompromisser. Där du alltid har laddade prylar oavsett var du befinner dig. Ett liv där du inte behöver pausa det du gör för att gå till affären och köpa nya batterier, eller stå utan batteri till telefonen mitt ute i ingenstans. Laddningen ska finnas där du är, enklare än så blir det inte.Vad händer om vi alla byter ut våra engångsbatterier?

Varje år samlas det in mer än 10 000 ton batterier i Sverige. (Baserat på 2015s siffra från sopor.nu) Med laddningsbara batterier minskar du din batterikonsumtion, sparar pengar och minskar miljöpåverkan. Redan när du laddat upp ett uppladdningsbart batteri fyra gånger ger det klimatvinster jämfört med att använda fyra alkaliska engångsbatterier med motsvarande energimängd.

Hade vi i Sverige valt att bara köpa uppladdningsbara batterier och laddat upp dem hundra gånger hade vi minskat utsläppen med 6700 ton koldioxidekvivalenter. Det är en ansenlig mängd som motsvarar utsläppen från 925 bilresor jorden runt.Därför vill vi att alla ska ladda!

Tänk om alla våra prylar bara användes en gång. Då skulle du behöva nya skor, nya glasögon varje dag och en ny bil så fort tanken är tom. Och din smartphone eller surfplatta skulle slängas i soporna efter att batteriet laddats ur.

Självklart är den världen ohållbar, det förstår vi allihopa. Men ändå investerar vi minimalt med pengar för att underlätta vår laddning. Under parollen ”Bli en laddare” sätter vi fokus på hur mycket enklare det är att ladda än att slänga.


Joina oss och bli en laddare du med!