GP LED, dimbar normallampa, E27, 9W (60W)

Den klassiska normallampan är en storsäljare. GP LED Classic har den välkända kompakta formen som vi är vana vid. Den ger ett varmt, behagligt ljus samtidigt som den är mycket energieffektiv. Den tilltalar helt enkelt alla oss som uppskattar estetiken och formen hos en traditionell lampa.

  • Lumen: 806
  • Effekt: 9.5W (motsvarar 60W)
  • Sockel: E27
  • Dimbar

 

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?

Produktinformation

Detaljer

LED - framtidens belysning

LED-tekniken har ändrat vårt sätt att se och använda lampor. I vårt LED-sortiment har vi bland annat tagit hänsyn till design, färgåtergivning (Ra), färgtemperatur och dimming-funktion. LED-lampor är det mest miljövänliga alternativet på marknaden idag och våra lampor kännetecknas av hög energieffektivitet och lång livslängd.

För att få en korrekt jämförelse mellan LED och andra typer av ljuskällor används lumentalet. Lumen anger hur mycket ljus en rundstrålande lampa avger, desto högre lumen desto mer ljus. Att jämföra wattstyrka när det kommer till LED-lampor kan snarare vara missvisande än hjälpsamt.

En LED-lampa har en livslängd mellan 15 000 och 25 000 timmar, jämfört med glödlampans 1000 timmar. När du ersätter en glödlampa med en LED-lampa ligger energibesparingen i genomsnitt på 80%.

Ljusordlistan:

  • Watt (W): Anger energiförbrukningen. Däremot anger den inte hur mycket ljus en lampa avger och ska därför inte användas för att jämföra ljusstyrkor.

  • Lumen (lm): Anger hur mycket ljus en rundstrålande lampa avger. Ju högre lumental, desto mer ljus.

  • Candela (Cd): Anger ljusflödet i en bestämd riktning och används på reflektormodeller.

  • Färgtemperatur: Ljusets färgton mäts i Kelvin. Hög färgtemperatur svarar mot blåaktiga färgtoner medan låg färgtemperatur motsvarar rödaktiga färgtoner. En glödlampa motsvarar 2700 K, och är den standard som oftast används i Norden.

Specifikation

Specifikation

Artikelnummer 472092
Ljusflöde (Lumen) 806
Form Klassisk glödlampsform
Dimbar Ja
Wattage 9,5
Claimed equiv. conventional lamp power (=Watt) 60W
Färgtemperatur (Kelvin) 2700K
Energiklass A+
Livslängd (timmar) 15000h
Spänning (Volt) 0 V
Tillverkningsland Kina
Statistiskt nummer 8543709099
Lampsockel E27