GP x Turmammor

 

Turmammor är ett initiativ för mammor som inspirerar till en hållbar livsstil i naturen


Två mammor, tre barn, 65 mil i Nordnorge på cykel

Den 15 juni ska Josefine och Petra ge sig ut på ett 30-dagars cykeläventyr med sina 3 barn, från Tromsø till Å i Lofoten, en sträcka på ca 65 mil. De ska under sträckan belysa några av FNs klimatmål och visa på att man kan resa med minsta möjliga miljöpåverkan.

De ska övernatta i tält och utefter sträckan ska de, i den mån det går, få matsvinn från mataffärer för att leva så hållbart som möjligt under turen.

 

 
 

 

Turmammor - rutten genom Nordnorge

 

GP x Turmammor

Därför stödjer GP Turmammor

Att våga förändra dåliga och tråkiga vanor är något som GP brinner för. Att människan i sin natur håller kvar vid något som inte är bra för dem bara för att det är tryggt eller bekvämt är något som vi vill belysa. Vår strävan är nämligen att göra batterianvändningen mycket mer grön och hållbar genom att säga hejdå till engångsbatterier.

När vi kom i kontakt med Turmammor så blev vi genast inspirerade och kände att vi ville hjälpa två mammor att genomföra sin resa tillsammans med sina barn och stötta dem att nå ut med det viktiga budskapet i projektet #initiativhållbarlivsstil.

 

 

 

 

 

 

Det här är Turmammor

 
Turmammor x GP

 

I naturen hittar man sin inre kraft

Jag heter Josefine, är en 31-årig beteendevetare med passion för hållbarhetsfrågor och friluftsliv. Jag är mamma till Sigge och Viggo, fru till min bästa vän och ständiga äventyrsföljeslagare Kalle och jag är en av initiativtagarna till Turmammor.

Jag har ända sedan jag var väldigt liten känt ett kall av att göra skillnad. Att skapa rättvisa. För mig själv, för andra och för miljön.

För mindre än ett år sedan var jag och Petra främlingar inför varandra. Nu har vi storslagna planer och gemensamma drömmar om många spännande projekt som vi hoppas kunna genomföra framöver, alla med samma röda tråd: människa, miljö och morgondag.

 

Turmammor x GP

 

Friluftsliv ska vara tillgängligt för alla

Jag heter Petra och är en 32-årig förskollärare med en master i mänskliga rättigheter och barns bästa. Jag kommer från Vallentuna men flyttade till Tromsø 2016 där jag nu bor med min sambo, vår dotter Siri plus två bonusbarn.

För mig är det viktigt att leva hållbart och att det jag gör ska kännas meningsfullt. Jag brinner för allas rättigheter och blir frustrerad över hur orättvist samhället är.

Friluftsliv och äventyr ska vara tillgängligt för alla, men idag är det inte så. Jag hoppas att vi genom våra olika initiativ kommer kunna hjälpa till att bryta normer och rucka på system så att fler får tillgång till äventyr och friluftsglädje.
 

 

 

 
GP x Turmammor

 

Vi gör detta tillsammans med GP för att...

Vi berättade om vår idé för GP och frågade om inte de kunde hjälpa oss med cyklar. Sagt och gjort. Plötsligt blev GP Turmammors huvudpartner för hela 2019. Vi vill stötta varandra på vägen mot en mer hållbar morgondag.

 

Vi hoppas kunna bidra genom att inspirera till en mer hållbar livsstil och att omdefiniera äventyr för mammor. De genom att uppmuntra fler att välja rätt energi för en mer hållbar framtid, samt underlätta för oss alla att hålla oss själva och våra prylar laddade långt ifrån vägguttag.

 

 

 

 

 

 

 

Här kan du följa Turmammor

Läs mer om Turmammor på www.myoutdoorgeneration.com eller besök vår Instagram @turmammor och inspireras till en mer hållbar livsstil och att hitta ditt eget äventyr.

 

Facebook | Instagram | www.myoutdoorgeneration.com

 

 

 

 

 

 

 

En vision om ett hållbarare sätt att leva

 

GP x Turmammor - En vision om ett hållbart liv

 

Turmammor vill vara en inspiration för kvinnor

Turmammor är ett initiativ för mammor, av mammor, för att inspirera fler till en hållbar livsstil, att följa sitt hjärta och att hitta sitt eget äventyr. Vi använder relationen till naturen för att förmedla våra budskap om hållbarhet och att inte glömma bort att lyssna inåt. Att lyssna till sitt hjärta och hitta en balans är särskilt viktigt i den tid vi nu befinner oss i, då vi alla på olika sätt kommer att behöva ställa om i processen att skapa en hållbar morgondag.

 

 

 

 

Hållbarhet

"Vi vill prata om hållbarhet utan pekpinnar eller åsikter om vad som är rätt eller fel. Detta för att vi tror att ett icke-dömande förhållningssätt bidrar till att fler vågar delta i både debatten och utvecklingen av ett hållbart samhälle."

 

 

Klimat

"När det kommer till klimatfrågan har vi inte längre tid att diskutera vad som är rätt eller fel. Vi har inte tid att lägga energi på att skam- eller skuldbelägga andra för vad de gör, inte gör eller borde göra annorlunda. Vi behöver fokusera på att göra vad vi kan för att göra en skillnad."

 

 

Jämlikhet

"Turmammor väljer medvetet att lyfta fram kvinnor generellt och mammor specifikt på grund av att vi upplever att det finns en snedfördelning och exkludering inom friluftsbranschen kopplat till vilka som har makt, är synliga och som tillåts ta plats."

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer om Turmammor på www.myoutdoorgeneration.com eller besök vår Instagram @turmammor och inspireras till en mer hållbar livsstil och att hitta ditt eget äventyr.