Om GP Batteries

 

 

Batteriexperter sedan 1964

GP Batteries International (GPI) är en del av Gold Peak Group i Hong Kong. 1964 lanserades det första Gold Peak-batteriet som användes i de transistorradios som var populära under 60-talet.

Gold Peak-batterierna är föregångare till de batterier som produceras i GP Batteries fabriker idag. GP Batteries är med sina 15 fabriker i Kina fokuserade på produktion av alkaliska batterier, NiMH-batterier, litiumbatterier, knappceller och batteriladdare m.m. Ända sedan 90-talet när laddningsbara batterier introducerades på marknaden har vi fokuserat vår marknadsföring på laddningsbara produkter, vilket har gett oss en ledande marknadsposition i kategorin med världens största fabriker och flest antal producerade NiMH-celler varje år.

När laddningsbara batterier kördes ut på marknaden följde såklart batteriladdaren med - vår första kallade vi GP PowerBank 1. Idag är vi stolta över att ordet powerbank har fått fäste hos många leverantörer och batteritillverkare, då främst vad gäller bärbara USB-laddare och batteripackar.

 

Batteriexperter sedan 1964

 

 

 

Vårt mål är att alla ska ladda batterierna!

Med världens största NiMH-fabriker, ett av marknadens bredast utbud inom portabel laddning för USB-enheter och lanseringen av den första powerbanken 1997 har vi erfarenheten, kunskapen och resurserna som krävs för att fokusera på laddningsbart. Joina oss och bli en laddare du med!

Läs mer

 

 

Vem är Mr PowerBank?

Mr PowerBank är en återkommande figur i våra reklamfilmer, och maskot på events och mässor. På YouTube kan du se flera reklamfilmer som sändes i TV mellan 2004 och 2010.

Till YouTube

 

Corporate video:

GP Batteries International

GP Batteries är världens största producent av NiMH-batterier och topp 3 när det kommer till alkaliska batterier. GP Batteries International (GPI) har sitt säte i Hong Kong och representeras av olika partners världen över.

Läs mer om GPI

 

 

 


 

GPBM Nordic ansvarar för försäljning och marknadsföring av GP Batteries i Norden, Italien och Frankrike.

1985 registrerade tre vänner bolaget Cebon. I sann entreprenörsanda började de sälja knappceller från ett tonårsrum i västra Sverige, något som visade sig vara starten på en hittills 30 år lång framgångsresa. Idag är Cebon moderbolaget till GPBM Nordic, GPBM Italy och GPBM France.

Redan 1988 blev GP Batteries (GPI) bolagets batterileverantör. Det nära samarbetet med GP Batteries har gjort det möjligt för oss att bli en stor och viktig aktör på marknaden för alkaliska och laddningsbara batterier både på konsumentmarknaden och inom industrin. Idag är GP Batteries en av delägarna i GPBM, och vi är stolta över att än idag vara uppbackade utav en av världens mest framgångsrika tillverkare av batterilösningar.

Under åren har vi samlat på oss gedigen kunskap och erfarenhet som har bidragit till vår starka position på den industriella marknaden där vi genom vår industridivision, som med hög kompetens och starkt lösningsorienterat fokus haft många framgångsrika projekt inom skräddarsydda energilösningar och förnybar energi.

Idag har vi kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Frankrike och Italien. Huvudkontor och nordiskt lager ligger i Göteborg. GPBM Nordics omsättning uppgår till cirka 355 miljoner kronor och bolaget sysselsätter drygt 100 anställda.

 

Kontakta oss

Adress: Argongatan 2B, 431 53 Mölndal.
Telefon: +46 (0)31-799 16 00
E-post: kundservice@gpbmnordic.se

 

 

 

GPBM Industry

 

GPBM Industry:

Batterilösningar för industrin och professionella miljöer

GPBM Industry är en heltäckande leverantör av batterier och energilagringslösningar med 30 års erfarenhet av att producera och distribuera produkter med hög kvalitets- och säkerhetsstandard.

Med ett tydligt fokus på hållbarhet och kundanpassning tar vi fram en lämplig energilösning för den unika applikationen.

 

Till GPBM Industry

 

Bli ÅF

 

Ansök om att bli återförsäljare

Vill du bli återförsäljare av batterier och belysning från GP Batteries? Ansök om att bli återförsäljare på gpbmnordic.se eller kontakta oss på info@gpbmnordic.se.

 

Ansök nu

 

 

Hitta återförsäljare

GP Batteries produkter finns i en mängd butiker runt om i landet och på nätet.

 

Hitta din närmaste butik