Guide - Spara batteritid

 

Batteriguide

 

Så sparar du batteri på din smartphone eller surfplatta

Idag använder vi våra telefoner och surfplattor väldigt ofta, apparna blir tyngre och tyngre medan batteriets livslängd inte riktigt hänger med.

Därför har vi gjort en lista på 9 saker du kan göra för att spara batteritid. Ibland är det många små saker som bidrar till det bästa resultatet, följer du alla steg så får du garanterat ut så mycket som möjligt av dina USB-prylar.

 

CHECKLISTA:

 

» Justera skärmens ljus

Ett av de bästa sätten att spara batteri är genom att manuellt justera ljusstyrkan på skärmen. För att spara så mycket batteri som möjligt kan du dimra ned skärmens ljus så mycket det går, men du ska såklart fortfarande se vad som händer så du inte överanstränger ögonen.

 

» Minimiera användandet av apparna

Finns det saker som du inte behöver göra i spelet eller appen när du är ute och går eller åker kollektivt så kan det vänta till du är nära vägguttag. Helt enkelt gör bara det som du verkligen behöver göra exakt då och spara resten till sedan.

 

» Stäng av ljudet

Även om det är trevligt med ljud på i spel som Pokémon GO och Super Mario Run så kan det bidra till att batteriet töms snabbare.

 

» Stäng appar du inte använder

Appar som är påslagna i bakgrunden drar batteri från enheten utan att de direkt används, stäng ner dessa så får du ytterligare lite batteritid över till det du vill göra.

 

» Stäng av bluetooth

Om du inte använder bluetooth för tillfället så kan du stänga av den. Att ha den igång drar minimalt med batteritid, men kan ändå bidra till förlängd batteritid under en dag.

 

» Stäng av WiFi

Om du bara använder mobildata när du surfar så kan du stänga av WiFi på enheten. Att ha den på hjälper telefonen och surfplattan att hålla kolla på din plats, vilket är en fördel. Men när du går runt kommer enheten automatiskt söka efter WiFi-hotspots etc, vilket drar batteri från din pryl.

 

» Använd enhetens inbyggda Energy Saver

Sätt på Energy Savern när du inte använder telefonen eller surfplattan så hjälper det dig att spara lite batteri till.

 

» Sätt på Airplane Mode när du inte använder enheten

Att använda flygplansläget när du inte använder telefonen eller surfplattan är ett av de bästa sätten att spara batteri.

 

» Använd ett extra batteri eller powerbank

Att investera i en powerbank är ett bra val för dig som känner att batteriet i dina USB-prylar tar slut för snabbt.

 

 

Hitta rätt powerbank i vår guide!

Vilken powerbank du ska välja beror på hur mycket kraft du behöver, hur ofta du står utan batteri och vilka USB-prylar du använder. Är du osäker på vad för typ av powerbank du ska välja? Då kan du ta hjälp av vår guide!

 

Till guiden

 

 

 

Extra kablar och sladdar

Är du en av dem som alltid tappar bort din laddkabel, eller väggadaptern - eller kanske både och? Då kanske det är dags att utöka ditt laddningskit så att du alltid har laddning när du behöver.

 

Se hela sortimentet

Se alla powerbanks från GP Batteries

GP Batteries har ett av marknadens bredaste utbud inom portabel laddning.


Se hela sortimentet


Vill du veta mer om GP PowerBank?

Har du frågor om hur det fungerar att ladda telefonen, surfplattan eller någon annan USB-pryl med en powerbank, eller har du stött på något problem när du laddar?


Hitta svar på frågan i vår FAQ