fbpx

Vår historia

1985 registrerade tre vänner bolaget Cebon. I sann entreprenörsanda började de sälja knappceller från ett tonårsrum i västra Sverige, något som visade sig vara starten på en hittills 30 år lång framgångsresa. Idag är Cebon moderbolaget till GPBM Nordic, GPBM Italy och GPBM France.

GPBM är ett delägt dotterbolag till GP Batteries Ltd Hong Kong med ansvar för marknadsföring och distribution på de nordiska, franska och italienska marknaderna.

1964

Sedan grundandet av Gold Peak Group i Tai Po, Hong Kong 1964, har GP Batteries utvecklats till en global batterileverantör. Dess innovativa produkter gjorde det möjligt att vara ledande inom batterifältet och ständigt driva industrier framåt.

1986

Bolaget grundades med namnet Cebon. De första batterierna som började säljas var knappceller och verksamheten bedrevs då bara på den svenska marknaden.

1988

Första kontakterna etablerades med Gold Peak Industries (GPI) i Hong Kong. GP Batteries blev bolagets batterileverantör.

1995

Marknaden för mobiltelefoner exploderar och skapar en enorm efterfrågan på telefonbatterier och accessoarer. Bolaget expanderar och startar ett dotterbolag i Finland. Distributionsnätverk etableras på den norska och danska marknaden. Omsättning cirka 70 miljoner kronor.

1997

GP lanserar laddningsbara batterier för första gången och världens första batteriladdare – GP Powerbank 1

2000

GP PowerBank batteriladdare expanderar kraftigt, GP Batteries etablerar sig mer och mer och anses vara en av de största batterileverantörerna i Norden. Dotterbolag startas i Norge och Danmark, vilket möjliggjorde egen distribution i hela Norden. Omsättning cirka 100 miljoner kronor.

2004

Digitalkamerans självklara plats i hemmet skapar en ännu större efterfrågan på laddningsbara batterier. Organisk tillväxt och förvärv av GPBM France, GP Batteries distributör på den franska marknaden. Omsättning cirka 280 miljoner kronor.

2006

Förvärv av GPBM Italy, GP Batteries distributör på den italienska marknaden. Vi passerar milstolpen 100 anställda i organisationen. Omsättning cirka 330 miljoner kronor.

2014

Försäljningen av våra portabla laddare GP PowerBank blomstrar och vi gör ytterligare investeringar i vår marknadskommunikation genom digitala och traditionella medier.

2017

GP introducerar GP Design och avancerar inom ljusdivisionen.