Snabba leveranser Fria returer Fri frakt över 500 kr

Två mammor, tre barn,
65 mil i Nordnorge på cykel

Klimatsmart resande med barn

Den 15 juni 2019 gav Josefine och Petra ut sig på ett 30-dagars cykeläventyr med sina 3 barn, från Tromsø till Å i Lofoten, en sträcka på ca 65 mil. 

Under sträckan belyste de några av FNs klimatmål och visade på att man kan resa med minsta möjliga miljöpåverkan. De övernattade i tält och utefter sträckan fick de matsvinn från mataffärer för att de skulle leva så hållbart som möjligt under turen.

 

Möt Jossan och Petra!

GP x Turmammor Jossan Intro

I naturen hittar man sin inre kraft

Jag heter Josefine, är en 31-årig beteendevetare med passion för hållbarhetsfrågor och friluftsliv. Jag är mamma till Sigge och Viggo, fru till min bästa vän och ständiga äventyrsföljeslagare Kalle och jag är en av initiativtagarna till Turmammor.

Jag har ända sedan jag var väldigt liten känt ett kall av att göra skillnad. Att skapa rättvisa. För mig själv, för andra och för miljön.

GP x Turmammor Petra Intro 2

Friluftsliv ska vara tillgängligt för alla

Jag heter Petra och är en 32-årig förskollärare med en master i mänskliga rättigheter och barns bästa. Jag kommer från Vallentuna men flyttade till Tromsø 2016 där jag nu bor med min sambo, vår dotter Siri plus två bonusbarn.

För mig är det viktigt att leva hållbart och att det jag gör ska kännas meningsfullt. Jag brinner för allas rättigheter och blir frustrerad över hur orättvist samhället är.

turmammor x gp rutt nordnorge

Äventyret var
65 mil på cykel

Turmammor cyklade från Tromsø till Å i Lofoten, en sträcka på ca 65 mil, med sina småbarn.

Turmammor vill vara en inspiration för kvinnor

Turmammor är ett initiativ för mammor, av mammor, för att inspirera fler till en hållbar livsstil, att följa sitt hjärta och att hitta sitt eget äventyr. Vi använder relationen till naturen för att förmedla våra budskap om hållbarhet och att inte glömma bort att lyssna inåt. Att lyssna till sitt hjärta och hitta en balans är särskilt viktigt i den tid vi nu befinner oss i, då vi alla på olika sätt kommer att behöva ställa om i processen att skapa en hållbar morgondag.

En vision om ett hållbarare sätt att leva

Hållbarhet

“Vi vill prata om hållbarhet utan pekpinnar eller åsikter om vad som är rätt eller fel. Detta för att vi tror att ett icke-dömande förhållningssätt bidrar till att fler vågar delta i både debatten och utvecklingen av ett hållbart samhälle.”

Klimat

“När det kommer till klimatfrågan har vi inte längre tid att diskutera vad som är rätt eller fel. Vi har inte tid att lägga energi på att skam- eller skuldbelägga andra för vad de gör, inte gör eller borde göra annorlunda. Vi behöver fokusera på att göra vad vi kan för att göra en skillnad.”

Jämlikhet

“Turmammor väljer medvetet att lyfta fram kvinnor generellt och mammor specifikt på grund av att vi upplever att det finns en snedfördelning och exkludering inom friluftsbranschen kopplat till vilka som har makt, är synliga och som tillåts ta plats.”

Därför är vi sidekicks till Turmammor

Att våga förändra dåliga och tråkiga vanor är något som GP brinner för. Att människan i sin natur håller kvar vid något som inte är bra för dem bara för att det är tryggt eller bekvämt är något som vi vill belysa. 

När vi kom i kontakt med Turmammor så blev vi genast inspirerade och kände att vi ville hjälpa två mammor att genomföra sin resa tillsammans med sina barn och stötta dem att nå ut med det viktiga budskapet i projektet

Följ Turmammor i sociala medier