Snabba leveranser Fria returer Fri frakt över 500 kr

Hållbar produktion

Alla behöver vi batterier i våra liv och vi ser det som en skylldighet att som
batteriproducent göra det på schystast möjliga sätt, både för miljön och människan.

Vi gjorde det!

Hårt arbete gav oss “Zero Waste to Landfill (ZWTL)” godkännande vid vår fabrik i Tebrau, Malaysia.

För oss på GP är det gamla mantrat ”Reduce, Reuse, Recycle” någon som vi alltid strävar efter. Hårt arbete under lång tid har äntligen gett resultat då vi fick UL’s Gold ZWTL godkännande på fabriken i Tebrau, Malaysia. Det är den första fabriken i hela landet som får det godkännandet.

Under 2020 fick vi UL’s Silver Validation (ZWTL) för två av våra fabriker i Asien och vår fabrik för laddningsbara NiMH batterier i Kina.

Detta viktiga godkännande visar på att företag tar sitt miljöansvar i produktion när det kommer till förbränning (energi), återanvändning, återvinning och kompostering. Målet är att inget ska gå till spillo.

Doug Lockard

Doug Lockard,

UL’s Vice President and General Manager for Retail and Consumer Products. ​

"Att GP Batteries har GOLD ZWTL godkännande på sin senaste fabrik i Malaysia, samt alla de förbättringar de gjort på sina tre andra fabriker, visar på ett riktigt engagemang för hållbarhet.

Hur vi minskar på avfallet vi producerar.

env

Nästan inget
går till tippen

Som den första fabriken i Malaysia som fått Gold ZWTL godkännande så har vi nu en grad av avfallshantering som ligger mellan 95-99%. Nästan inget avfall går till soptippen.

Env

Zero waste to landfill initiative

GP har ett projekt i Malaysia där vi fokuserar på hur vi ytterligare kan förbättra vårt miljöarbete. Vilka lokala utmaningar finns det, hur ser sopsorteringen ut och hur effektiv är den? Allt dokumenteras och implementeras som best practise för GP’s produktion på andra fabriker.

env

Det börjar med
oss på GP

Utbildning av personal i miljöfrågor och hållbar produktion är något vi lägger mycket kraft vid. Det är viktigt att vi alla hjälper till att bidra för en renare miljö.

"Jag är stolt över att våra ansträngningar har gjort att vår avfallshantering blivit så mycket bättre.

Vi kommer fortsätta samarbeta med UL i flera olika projekt för att bli ännu bättre på miljö i framtiden inom en mängd olika områden.

Victor Chong

Victor Chong

President of GP Batteries

Vilka är UL?

UL logo

UL arbetar med att mäta och godkänna företags engagemang för avfallshantering. Med deras Zero Waste to Landfill godkännande så finns det ett trovärdigt tredjeparts utlåtande som företag kan använda för att bevisa att de tar sitt miljöarbete på allvar. 

Vill du lära dig mer om UL så besök deras hemsida på www.ul.com.